ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ
Home
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημοτικό Συμβούλιο
Δημογραφικά
Εκλογές
Δελτία Τύπου
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Τηλέφωνα Υπηρεσιών του Δήμου
Κ.Ε.Π.
Δελτία Τύπου
Επικοινωνείστε μαζί μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διαμονή
Φωτογραφίες
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Χάρτης Πρόσβασης
Τηλέφωνα Δημοτικών Ενοτήτων Δ. Πύλης
taxi1
Ο καιρός
Ο καιρός τώρα
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 °C
Σάββατο, 19 Μάι
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 22 °C
Κυριακή, 20 Μάι
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 10 ως 23 °C
Δευτέρα, 21 Μάι
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 12 ως 26 °C
Home

 LOGO VISIT PYLI

 ethelontismos logo

"Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες της Νεράιδας"
Έχει γραφτεί από Δήμος Πύλης   
Παρασκευή 05/08/11
ώρα: 08:21

tn_test pap neraidaΤην Πέμπτη 4 Αυγούστου συνεχίστηκε το πρόγραμμα υλοποίησης προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας του Δήμου Πύλης σε συνεργασία με το Κ.Υ. Πύλης.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από το γιατρό και Αντιδήμαρχο Πύλης Ιωάννη Κουτσονάσιο και από τις μαίες του Κ.Υ. Πύλης Μαρίνα Τσιακμάκη και Ουρανία Μπρίζη μετέβη στη Νεράιδα όπου πραγματοποιήθηκε η εξέταση τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες της περιοχής.

Ο κ. Κουτσονάσιος ανέφερε στις γυναίκες που προσήλθαν προς εξέταση, ότι στο Γεώργιο Παπανικολάου, στον μεγάλο αυτόν Έλληνα επιστήμονα, χρωστάει ο κόσμος την ανακάλυψη του test pap, μια ιατρική εξέταση που έχει σώσει πολλές γυναίκες παγκοσμίως από τον  καρκίνο. Κορυφαίο τμήμα της γυναικολογικής εξέτασης, το τεστ Παπανικολάου, είναι μια μέθοδος , γενικού ελέγχου, η οποία σκοπό έχει να εντοπίσει αρκετά νωρίς τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έτσι ώστε να βρίσκεται σε στάδια θεραπεύσιμα. Η εξέταση πρέπει να πραγματοποιείται σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής και κατόπιν τουλάχιστον κάθε χρόνο προληπτικά. Επίσης μπορεί να εντοπιστεί ο  ιός HPV καθώς και μπορούμε να εντοπίσουμε ελαφριές κολπίτιδες, τραχηλίτιδες ή πιθανές μυκητιασικές μολύνσεις.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Τεντολούρης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Νεράιδας Χρήστος Καρακώστας, η πρόεδρος Βάγια Καρακώστα και τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Βασίλης Μαντέλος και Μερόπη Παφύλη, ο δημοτικός υπάλληλος Γιώργος Οικονόμου και ο αγροτικός ιατρός Αθανάσιος Μούλιας.

 
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή 05/08/11
ώρα: 08:26 )
Πρόσκληση
Σάββατο 19/05/12
ώρα: 10:29
diavgeia
Inspire ΚΟΣΕ
Αξίζει να δείτε
BOOKMARK US
 
 
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΛΗ
ΑΘΗΝΑ 316
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ235
ΛΑΡΙΣΑ
80
ΒΟΛΟΣ
140
ΤΡΙΚΑΛΑ
18
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
44
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ/ΜΕΤΕΩΡΑ38
ΕΛΑΤΗ
14
ΠΕΡΤΟΥΛΙ
26
ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ 30
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
29
Ορειβατικός
Amber Alert
nea genia
ekep
Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς
mesochora
emporikos_syllogos_pylis
Σχετικά Αντικείμενα